begraven

WEZEP  – Veel begraafplaatsen in heel Nederland openen vanaf 22 mei tot en met 3 juni  een week, of korter de deuren tijdens de nationale 'Week van de Begraafplaats'. Voor de eerste editie in Wezep werken mee: Rouwzorg Riny, Uitvaartzorg Noord – Veluwe, Museumboerderij de Bovenstreek, en de vrijwilligers van de oude begraafplaats aan de Oude Wapenveldseweg in Wezep. Het thema voor de week van de begraafplaats in Wezep zal zijn: Begraven door de eeuwen heen in Wezep.

Diny Griede en Riny van de Worp van Rouwzorg Riny Uitvaartverzorging hebben het idee geopperd om samen met de vrijwilligers die vele uren met het onderhoud en opknappen van de oude begraafplaats aan de Oude Wapenveldseweg de begraafplaats open te stellen. We willen het publiek kennis laten maken met de geschiedenis van deze begraafplaats.  Er zullen door vrijwilligers rondleidingen verzorgd worden. Van de museumboerderij is men aanwezig om Rouwkleding te tonen die in de 19e en ver in de 20e eeuw werd gedragen en er zal verteld worden hoe men in die tijd de begrafenis verzorgd door de familie en buren (noaberhulp). De begraafplaats aan de Oude Wapenveldseweg is te bereiken vanaf de Kastanjehof. Volg de bordjes vanaf het uitvaartcentrum.

Uitvaartzorg Noord  Veluwe (voorheen de begrafenisvereniging van Wezep e.o.) Zal ook medewerking verlenen aan de week van de begraafplaats en zal in het uitvaartcentrum aan de Cotoneasterstraat een open huis houden. Men zal er aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden en er is gelegenheid om de familiekamers te bezoeken.

Zaterdag 2 juni bent u van harte welkom van 11.00 uur tot 16.00 uur op beide locaties.

Voorafgaand aan deze activiteiten zal er een foto expositie gehouden worden in “de huiskamer van Wezep” over dit thema. Er zullen foto’s komen te hangen hoe de begrafenissen vroeger gingen, en de gebruiken zoals het aanzeggen van een overlijden. Maar ook over de mogelijkheden hoe tegenwoordig uitvaarten kunnen worden verzorgd. Deze expositie is vanaf dinsdag 22 mei en zal duren tot en met vrijdag 1 juni. De toegang is vrij en zal zijn tijdens de openingstijden van de Huiskamer van Wezep.

Voor informatie over de week van de begraafplaats: Tel. 06 5478 3435

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment