Jeugdmuziekfestival2

OLDEBROEK - Op zaterdag 26 mei laten jonge muzikanten in het Kulturhus ‘’De Talter’’ te Oldebroek van zich horen. Jeugdige leden van de fanfares uit Oosterwolde, Oostendorp en Oldebroek betreden het podium. De jeugdorkesten hopen een optreden neer te zetten dat zowel de vakjury als het publiek behaagt. 

Muziekonderwijs is voor opgroeiende kinderen een verrijking van het leven. Kinderen leren hun eigen muzikale vaardigheden te ontwikkelen, en naar elkaar te luisteren in het samenspel van een orkest. Het NoordVeluwsMuziekVerband en Concordia Oldebroek en David Oosterwolde vinden het belangrijk om de jeugdorkesten en –ensembles van de Veluwe een eigen podium te bieden. Zo doen jeugdleden ervaring op in het spelen voor een publiek!

Elk orkest krijgt 20 minuten de tijd om een programma dat bij het eigen niveau past te spelen. Vakjurylid Joop Boerstoel schrijft voor de deelnemers een opbouwend verslag, en zal aan het eind van de avond een orkest tot winnaar van het jeugdmuziekfestival uitroepen. Ook wordt creativiteit beloond met een originaliteitsprijs.

Om het festival laagdrempelig te houden is de entree gratis. Aanvang: 19:00 uur. Laat u verrassen door het enthousiaste blaastalent van de Veluwe!

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment