IMG 8069A

OLDEBROEK – Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek staat zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van het jaarlijkse schaapscheerdersfeest, een (brocante)markt, tal van kinderactiviteiten en ook zijn er lekkere hapjes uit oma’s keuken. De bezoekers kunnen tevens in het museum kijken en de exposities van tekenaar Rien Poortvliet en preparateur Willem van de Wetering bekijken. Kortom, het Boerderijmuseum zet de laatste zaterdag van mei de deuren wagenwijd open.

De kinderen kunnen onder andere schaapjes van wol maken, er is een ballonnenclown en een door de Rabobank gesponsord springkussen. Jozien van de Rozenberg geeft de kleintjes rijles op pony’s en er is ringsteken en ook de geliefde knuffelpony’s zijn er weer. Daarnaast zijn er vanwege de Rien Poortvliet-expositie ook een aantal extra activiteiten voor de kinderen en kunnen de kleintjes zich verkleden als boer en boerin.

Hendri Huenesteijn en Cees Pruim ontdoen de schapen tussen 10.00 en 16.00 uur met een scheerapparaat van hun wintervacht. Oók worden schapen op authentieke wijze handmatig geknipt door Colijn uit Wapenveld. Tijdens het knippen en scheren worden de bezoekers bijgepraat over deze activiteit. Geïnteresseerden kunnen ook kennismaken met aan wol gerelateerde ambachten als breien en spinnen.

BoerderijFair

Voor de derde keer wordt het schaapscheerdersfeest gecombineerd met een BoerderijFair. Naast de standaard producten voor een Fair (schoonmaakproducten, tassen, glassieraden en o.a. kinderkleding) zijn er ook veel oude boerenspullen. Zoals huisraad (koperen kannen, ketels en o.a. tegeltjes).

Alle extra’s zijn gratis want het Boerderijmuseum hanteert zaterdag 26 mei de normale toegangsprijzen: vier euro en twee euro voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Parkeren is gratis. Op vertoon van de Museumkaart kunnen de bezoekers gratis naar binnen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment