IMG 0367

WEZEP – Bij het monument achter de apotheek op het Meidoornplein wordt vrijdag 4 mei, op initiatief van het Oranje Comité Wezep, de dodenherdenking gehouden. Tijdens de twee minuten stilte worden de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien herdacht. Het programma is als volgt: 18.00 uur: vlaggen worden halfstok gehangen; 18.30 uur: Kruiskerk (Kerkweg 6) open voor publiek; 19.00 uur: aanwezige bezoekers in de Kruiskerk worden welkom geheten door Johan van Renselaar, aansluitend wordt Psalm 56 gezongen door Vocaal Ensemble Novem en verzorgt aalmoezenier Guido Brugge een voordracht. De plechtigheid in de Kruiskerk wordt afgesloten met een Luthers avondgebed door Vocaal Ensemble Novem.

Om 19.35 uur is de ’stille tocht’ vanaf de Kruiskerk naar het monument, begeleid door twee tamboers. Ook de kerkklokken luiden dan.

De aankomst bij het monument is om 19.45 uur. Kinderen van de christelijke basisschool De Rank ontsteken de fakkels, waarna een vertegenwoordiger van het college van B&W van de gemeente Oldebroek een toespraak houdt. Om 20.00 uur is het twee minuten stil en daarna worden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen met muzikale begeleiding van muziekvereniging De Eendracht. De bijeenkomst bij het monument op het Meidoornplein wordt afgesloten door een kranslegging en het defilé. Tijdens het defilé is er voor iedereen gelegenheid om bloemen bij het monument te leggen.

De plechtigheid wordt om 20.30 uur afgesloten. Mede dank zij GOC kan dan onder het genot van een kop koffie of thee nog nagepraat worden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment