WEZEP - Om 11.00 uur zaterdagmorgen 10 mei heeft burgemeester Hoogendoorn een houten beeld onthuld op zorgboerderij Benjamin in verband met hun 10-jarig bestaan.Zaterdag 1 maart was het nameijk 10 jaar geleden dat Stichting Zorgboerderij Benjamin aan de Duivendansweg 18-1 in Wezep haar deuren opende. In die 10 jaar hebben de initiatiefneemsters Johannette van Oene- Kragt en Janet Fijn- van Oene dagbesteding geboden aan 4 deelnemers per dag, 5 dagen in de week. Werkzaamheden op en om de boerderij staan hierbij centraal. Er wordt gewerkt met de dieren en in de tuin. Huishoudelijke taken zoals schoonmaken, koken en boodschappen horen er ook bij. Daarnaast gaan de deelnemers met een vrijwilliger 1x per week de dieren voeren van de kinderboerderij in Wezep.

 Door de kleinschaligheid is er veel tijd en aandacht voor de deelnemers. De deelnemers hebben een gevarieerd dagprogramma en iedereen doet overal aan mee op zijn of haar eigen niveau.

Janet en Johannette kijken met veel plezier en voldoening terug op de afgelopen 10 jaar. Veel deelnemers hebben zich ontwikkeld in zelfstandigheid of op sociaal gebied. Met kleine stapjes leren de deelnemers op hun eigen niveau dieren voeren, koken, boodschappen doen etc. Eén deelnemer heeft geleerd zelfstandig te reizen met bus en trein. Hierdoor wordt het gevoel van eigenwaarde gestimuleerd en zelfstandigheid maakt dat de deelnemer minder zorg nodig heeft.

Janet en Johannette hopen dat de locale politiek deze kleinschalige initiatieven zal steunen door hen ook te betrekken bij de verdeling van zorg via het WMO.

Op 10 mei wordt het 10 jarig bestaan groots gevierd met een open dag. Hierover t.z.t meer informatie.

Voor meer informatie over zorgboerderij Benjamin: www.benjaminzorg.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment