ol

OLDEBROEK/ELBURG - Om kosten te besparen heeft Voedselbank Elburg – Oldebroek een onderzoek ingesteld om te bezien of LED verlichting daar een bijdrage aan zou kunnen leveren. Nadat vastgesteld was dat de investeringskosten binnen enkele jaren terugverdiend zouden worden en het daarna een behoorlijke besparing zou opleveren, werd besloten om een offerte te vragen bij Olbotec.

Olbotec, een jong bedrijf en gevestigd in Oldebroek en Elburg, maar inmiddels werkzaam in heel Nederland, is specialist in LED verlichting. In veel gemeenten heeft het bedrijf de traditionele straatverlichting inmiddels mogen omzetten in LED. Naast openbare verlichting richt het bedrijf zich ook op bedrijfsverlichting, zodat bedrijven tot 60% kunnen besparen op energie.

Nadat directeur Beerd van den Bosch de voedselbank heeft bezocht om het verlichtingsplan te bekijken, was hij onder de indruk van de activiteiten van de voedselbank en besloot om de uit te brengen offerte in het bedrijf te bespreken. Dat overleg heeft er toe geleid dat het bedrijf besloot om de LED verlichting geheel te schenken. De voedselbank kan nu belangrijk besparen op de energiekosten, nu er geen investeringskosten zijn, maar wel 40% minder stroomgebruik.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment