stage

OLDEBROEK/ELBURG - Op donderdagavond 2 oktober heeft er een maatschappelijke stage bijeenkomst plaatsgevonden in het Nuborgh College, locatie Oostenlicht. De maatschappelijke stages in de Regio Noord Ve-luwe gaan door en dat houdt in dat er samengewerkt moet worden tussen scholen, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties en maatschappelijke makelaars.

Tijdens de avond waren er verschillende organisaties vertegenwoordigd die hun ervaringen, suc-cesverhalen en knelpunten konden delen rondom de MaS. Alle organisaties gingen met veel en-thousiasme weg om dit vervolgens over te dragen aan de andere vrijwilligers en ze ervaren veel positieve elementen uit de MaS. Zo krijgen MaSsers meer respect en begrip voor de kwetsbare groepen waar ze hun MaS bij doen, leren ze verantwoordelijkheid te dragen, nemen ze verfrissen-de en enthousiaste ideeën mee die bijdragen aan een goede sfeer en geven verenigingen aan dat ze er zelfs vaste vrijwilligers aan over houden!

Eline Kuiper van Zorgverlening Het Baken heeft een inspirerende presentatie gegeven over hoe de MaS in zijn werking gaat en hoe een organisatie daar op voorbereid moet worden. Naast de positieve ervaringen rondom de MaS was er ook ruimte om verbeterpunten te bespreken.

Wilt u meer weten over de MaS of wilt u eens gesprek met de stagemakelaar over de mogelijk-heden rondom de MaS? Neem dan contact op met;
Johan Neevel (Oldebroek) - jneevel@oldebroek.nl
Marit Hofman (Nunspeet) – servicepuntvrijwilligers@nunspeet.nl
Marja Klein (Elburg) - marja.klein@wiel.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment