amnesty

WEZEP -  Op vrijdag 6 april organiseert Amnesty International Wezep de maandelijkse schrijfavond. Er kunnen brieven geschreven worden aan de autoriteiten van Wit Rusland en Indonesië. 

U bent van harte welkom mee te schrijven: tussen 18.00 uur en 19.45 uur in de  bibliotheek aan de Mariënrade 3 (Dorpshuis) in Wezep. Ook kunt u de brieven thuis, per post of via de mail, ontvangen.

Men gaat een brief schrijven aan de autoriteiten van Wit- Rusland.

Viachaslau Sukharko en Aliaksandr Zhylnikau kregen op 20 januari 2018 de doodstraf opgelegd. Ze kregen eerder in maart 2017 levenslang voor moord maar de openbaar aanklager ging in hoger beroep. Ze zijn nu in afwachting van hun executie. Wit-Rusland past als enige land in Europa en Centraal-Azië de doodstraf nog toe. In onze brief naar president Lukashenka van Wit-Rusland roepen we hem op onmiddellijk een moratorium op executies in te stellen als een eerste stap naar afschaffing van de doodstraf.

Men gaat een brief schrijven aan de autoriteiten van Indonesië.

De Indonesische milieuactivist Heri Budiawan kreeg op 24 januari 2018 tien maanden cel voor ‘misdaden tegen de staatsveiligheid’. Hij zou een communist zijn. De autoriteiten gebruiken anti-communismewetgeving en anti-communistische sentimenten om vreedzame protesten in te perken. In onze brief aan de Indonesische autoriteiten roepen we hen op Heri Budiawan onmiddellijk vrij te laten. 

Goed nieuws: Op 9 maart 2018 besloot de rechtbank in Turkije dat hoofdredacteur Murat Sabuncu van de oppositiekrant Cumhuriyet en de vooraanstaande journalist Ahmet Şık moeten worden vrijgelaten. De twee zaten meer dan een jaar in voorarrest. Hun vrijlating geeft een sprankje hoop voor de tientallen andere journalisten die in Turkije worden gevangengehouden.

Amnesty International Wezep

Frieda van der Weerd.

fvdweerd@planet.nl

 https://wezep.amnesty.nl/

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment