vos

OLDEBROEK - Woensdag 1 oktober werd in het kader van de internationale Ouderendag in heel Nederland voorgelezen aan ouderen. In het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe werd voorgelezen door burgemeester Pijnenburg (Rehoboth Wapenveld), wethouder van Norel (Speulbrink Vaassen), wethouder Tigchelaar (De Bongerd Hattem), wethouder Hospers (Hof van Blom Hattem), wethouder Vos (De Hullen Oldebroek) en raadslid Dijkhuizen (Nieuwe Feithenhof Elburg) aan groepen ouderen. Met zichtbaar plezier genoten de ouderen van de verhalen. De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseerde dit feestelijke evenement om samen met de Leescoalitie, de landelijke organisatie achter de Nationale Voorleeslunch, te laten zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg.

De zorginstellingen en de voorlezers reageerden enthousiast op de vraag van de bibliotheek om hier tijd voor vrij te maken. Bibliotheek directeur Hetty Kruithof was zelf aanwezig bij het voorlezen door wethouder van Norel: “Het voorlezen en de gesprekken daarna over het waargebeurde oorlogsverhaal waren indrukwekkend. Als bibliotheek willen we het belang van lezen en voorlezen graag onderstrepen.”

De Verenigde Naties hebben 1 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen. Thema’s die op deze dag centraal staan, zijn onder meer de kwaliteit van ouderenzorg, maar ook uitsluiting en eenzaamheid. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren en boeken brengen verhalen binnen en roepen herinneringen op.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment