WEZEP - DGC Boven-Veluwe doet mee aan DIO's Vaccinatie Actie 2014! Per vaccinatie doneert DGC Boven-Veluwe €2,50 aan DIO's project in Kosovo om de honden daar een betere toekomst te bieden. U doet toch ook mee?! Laat uw huisdier in de week van 19 t/m 24 mei vaccineren bij DGC Boven-Veluwe! Stichting DIO staat voor Diergeneeskunde In Ontwikkelingssamenwerking. DIO biedt steun en advies op het gebied van dierlijke gezondheid en veehouderij aan de minder bedeelde bevolkingsgroepen in de wereld. Met de Vaccinatie Actie 2014 haalt DIO geld op voor een ontwikkelingsproject in Kosovo. Door de honden daar te castreren en vaccineren, hebben zij en de mensen om hun heen, kans op een betere en gezondere toekomst.

De Vaccinatie Actie wordt in Nederland voor de vijfde keer georganiseerd door DIO. Deelnemende praktijken doneren per vaccinatie die ze in de week van 19 tot en met 24 mei zetten €2,50 aan DIO's project in Kosovo.

Dit jaar is er gekozen om met de Vaccinatie Actie een castratie en vaccinatie project in Kosovo te steunen. In dit land is er net als in andere Zuid-Europese landen nog een groot probleem met zwerfdieren. In 2013 is er een nieuw asiel gebouwd bij Rahovac, Kosovo. De dieren die hier worden opgevangen worden gecastreerd en gevaccineerd en daarnaast ook behandeld tegen eventuele andere aandoeningen waar ze aan lijden. Daarna zullen zij weer vrijgelaten worden. Zij kunnen echter niet meer voor nageslacht zorgen waardoor de zwerfdierproblematiek minder groot zal worden. De dieren zijn ook gevaccineerd tegen rabiës. Dit heeft meerdere voordelen voor de hond: ze zijn zelf beschermd tegen de ziekte maar zullen ook minder worden belaagd door bange mensen.

Kortom, moet u toch bijna uw huisdier weer vaccineren, en wilt u meehelpen de honden in Kosovo een betere toekomst te geven? Laat dan uw huisdier in de actieweek (19 tot en met 23 mei 2014) vaccineren bij Diergezondheidscentrum Boven-Veluwe (038-3766201)

Voor meer informatie over de actie en het project, kijk op www.dio.nl (onder 'activiteiten') of vraag uw dierenarts.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment