IMG 9943

WEZEP - Ze hebben er echt naar toe geleefd, de kinderen van groep 3 van CBS de Bron uit Wezep. Toen eenmaal bekend werd dat twee kinderen uit de klas samen gingen trouwen gingen de voorbereidingen in volle gang. Vanuit het Cultuurplein Noord Veluwe hebben de scholen het bericht ontvangen dat de groepen 3 dit jaar meedoen aan het thema ‘Mijn familie – Getrouwd’. Ze waren welkom op  maandag 12 maart van 12.30 uur tot 13.30 uur  op het gemeentehuis in Oldebroek en er mochten twee kinderen ‘trouwen’! Een mooie start voor de week van de lentekriebels. Wie er mochten gaan trouwen was snel bekend, want Mara en Kenji zijn al heel lang verliefd op elkaar. Dit speelt al vanaf de kleutergroepen, echter was Mara eerst verliefd op Djayden, de tweelingbroer van Kenji.

Foto's Alida Bosma

 

Omdat alle kinderen uit de klas ook uitgenodigd waren voor de trouwplechtigheid waren al snel voldoende ouders bereid de kinderen naar Oldebroek te rijden en te begeleiden. Ouders maakten samen met de kinderen corsages en stokken voor een boog, bellenblaas voor na afloop en cadeautjes werden geregeld, ringen uitgezocht  en het bruidsboeket gemaakt door een lieve oma.

Het bruidspaar werd in een speciale trouwauto naar het gemeentehuis gebracht, bestuurd door Herman van der Wal, die ook de trouwfoto’s maakte. Alle kinderen stonden klaar bij het gemeentehuis met hun versierde stokken waarna we verwelkomd werden door de buitengewoon ambtenaar van burgerlijke stand Anneke Bouma. Zij trouwde Mara en Kenji en beide moeders en tweelingbroer Djayden waren de getuigen. Djayden zorgde voor de ringen die Mara en Kenji samen hadden uitgezocht. Na afloop kregen we in het gemeentehuis nog wat te drinken met een soesje. Het was een bijzondere middag en de tijd zal het leren met wie de kinderen later “in het echt” zullen gaan trouwen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment