palingsound

WEZEP - Woensdag 1 oktober waren Jack Veerman en Lana Wolf te gast bij Willen van de Beld in zijn radioprogramma Mannetje van de Radio. De uitzending stond in het teken van ’50 jaar palingsound’.

De Palingsound is al 50 jaar een begrip in Nederland. Van The Cats en BZN tot Jan Smit en Nick & Simon. Hele generaties groeiden op met muziek van Volendamse bodem. De Volendamse succesformatie The Mon Amour Band - met in de gelederen BZN-drummer Jack Veerman – gaat daarom het 50-jarige jubileum van de Palingsound op grootse wijze eren in de Nederlandse theaters.

The Mon Amour Band
Nadat BZN in 2006 ophield met te bestaan, besloot een groep ervaren muzikanten – o.l.v. BZN-drummer Jack Veerman – om de BZN sound te laten voortleven. Niet alleen door het spelen van de oude hits, maar ook door het produceren van nieuwe albums. Na diverse succesvolle cd’s en optredens voor volle zalen, was het 50-jarig jubileum van de Palingsound aanleiding om een grootschalig theatertour te starten.

In de theatertour 50 jaar Palingsound neemt The Mon Amour Band het publiek mee in het verleden en het heden van de Palingsound. Het begon natuurlijk allemaal met The Cats, BZN en George Baker, maar ook Jan Smit, Maribelle, Nick en Simon en de 3JS zullen uiteraard niet ontbreken in het repertoire. Naast de grote nummer één hits speelt de band ook eigen liedjes en minder bekende nummers uit de rijke muziekhistorie van Volendam. Daarnaast is er ook ruimte voor interessante achtergrondinformatie. Deze informatie komt niet alleen van de band zelf, maar de hoofdrolspelers uit 50 jaar Palingsound, zullen het publiek met een videoverbinding verrassen met leuke anekdotes Op een projectiescherm komt de hele geschiedenis van de Palingsound voorbij met fraaie foto’s en natuurlijk clips. Uniek met de clips is dat The Mon Amour Band live synchroon en lipsinc de nummers brengen. Daarmee zijn zij de enige band in Nederland die dat doet. Al met al een hele mooie, interactieve show.

Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u kijken op www.mon-amour.nl.

Lana Wolf zong als 10-jarige op het podium van BZN en maakte daarmee zo’n grote indruk dat de bandleden uit de kleedkamer kwamen op te kijken en te luisteren.

Lana heeft met ex-BZN leden jan Keijzer en Annie Schilder opgetreden in Afrika en Roemenië met en vertelde hierover in de radio uitzending. 26 oktober heeft Lana een cd presentatie voor haar nieuwe CD Nashville.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment