veldheem

Van Huis naar Thuis

WEZEP - Vrijdag 10 oktober om 13.00 uur opent Wethouder Liesbeth Vos van de gemeente Oldebroek Het nieuwe Veldheem aan de Klinkenberg in Wezep. De afgelopen jaren hebben de provincie Gelderland en de gemeente Oldebroek zich actief opgesteld in het stimuleren van lokale samenwerking op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Sinds 2004 hebben zes partijen samen gewerkt aan de ontwikkeling van het woonservicegebied Wezep; Gemeente Oldebroek, ouderenzorgorganisatie Viattence, Careander, Icare, Senioren Wezep Oldebroek en woningcorporatie deltaWonen. Het nieuwe Veldheem is een van de resultaten
van deze samenwerking.

In het nieuwe Veldheem wonen inmiddels cliënten van Viattence, veelal ouderen met een lichamelijke beperking of dementie en cliënten van Careander met een verstandelijke beperking. Voor Viattence Vitaal is een behandelruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie of logopedie en Viattence Thuiszorg heeft een kantoor in het pand. De Ontmoeting, een ruimte die door deltaWonen ter beschikking is gesteld, wordt zoals de naam zegt de “Ontmoetingsplek” van de hele buurt, voor koffie en thee, een kaartavond, spelletjesavonden of creatieve activiteiten.

Na de feestelijke opening zal van 14.00 tot 16.00 uur de informatiemarkt “Gewoon Gemak” in Het nieuwe Veldheem aanwezig zijn met informatie over zolang mogelijk veilig en zelfstandig wonen. Denk aan inbraakbeveiliging, woningaanpassingen, voorkomen van ongelukjes en van babbeltrucs, technologische hulp in huis, meer doen met vrijwilligerswerk en slimme foefjes. Met aandacht voor de praktische kant: hoe kom je eraan, wat kost het? Met praktische tips en veel gelegenheid voor alle vragen.

Wilt u de feestelijke opening bijwonen, meldt u zich dan even aan bij Viattence op tel. 0578 - 668 300.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment