homerun

WEZEP - Op zaterdag 10 maart vindt er in het kader van de HomeRide een actiedag plaats bij de Boni in Wezep. De actie gaat gepaard met leuke activiteiten. De HomeRide is een fondsenwervende fietstocht van 500 km binnen 24 uur, door heel Nederland, die op 23 en 24 juni gereden word. De deelnemers fietsen in de vorm van het logo van het Ronald McDonald Kinderfonds, een hartje, door Nederland. Vanuit de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag is het team de Hoeve Hazen geformeerd. Het team bestaat in 2018 uit 5 vrouwen en 5 mannen die in estafettevorm de 500 km gaan fietsen. Uiteraard worden zij bijgestaan door een team met chauffeurs/begeleiders, kortom een geweldig team.  Zie voor meer informatie: www.homeride.nl/nl/teams/hoeve-hazen

De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag vervult gedurende het hele jaar 3 functies:

  1. Vakantiehuis voor gezinnen/groepen waarvan een kind (tot 25 jaar) zorgintensief is
  2. Logeerfunctie voor ouders waarvan het kind is opgenomen in naast gelegen Revalidatie Friesland
  3. Huiskamer voor gezinnen die in het revalidatie centrum moeten verblijven vanwege therapie of onderzoeken

Een van de gezinnen die gebruik hebben moeten maken van de Ronald McDonald Hoeve, is familie Het Lam uit Wezep. Daniëlle en Adriaan zijn de ouders van Jonathan. Jonathan heeft enkele jaren geleden op weg naar school een ernstig ongeluk gehad. Hij had ernstig hersenletsel en lag in coma. Direct werd hij overgebracht naar het UMCG in Groningen. Gedurende de ziekenhuisopname verbleven de ouders in het Ronald McDonald Huis in Groningen. Samen met hun twee dochters hebben ze een lange tijd doorgebracht in het Huis, op die manier konden ze toch met hun gezin samen zijn en ook dichtbij Jonathan. Na 9 dagen werd Jonathan wakker. Beter was hij toen nog niet, maar na drie weken UMCG werd Jonathan overgeplaatst naar het revalidatie centrum in Beetsterzwaag. Langzaam, letterlijk stapje voor stapje, ging Jonathan vooruit. Tijdens het revalidatie proces konden Daniëlle en Adriaan en hun dochters in de Ronald McDonald Hoeve verblijven.

Ondertussen gaat het weer veel beter met Jonathan. Daniëlle besloot in 2017 voor het eerst mee te doen met de HomeRide. Op die manier kon ze iets positiefs terug doen voor dit goede doel!  En in 2018 gaan Adriaan en Daniëlle voor de tweede keer meedoen. Ook gaan Gert Souman, Christian Boonstra, Barry en Alexandra van de Grift en Pieter Dekker dit jaar meedoen omdat ook zij weten wat het nut en de noodzaak is van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het  gezamenlijk doel is nu om hiervoor zoveel mogelijk geld in te zamelen.  Dit geld zal grotendeels rechtstreeks ten goede komen van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag in de vorm van een buitenspeelplaats.  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment