de heerdt

OOSTERWOLDE - Op vrijdag 23 februari 2018 is het weer tijd voor de traditionele, door The Veldman Brothers en Stichting Dorpsbelang georganiseerde, Bluesnight in Oosterwolde. Deze avond start met Firehouse Mama uit Hierden/Harderwijk. Firehouse Mama bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Waar ze ook optreden, in cafés, in zalen en op festivals, overal wordt zeer enthousiast gereageerd. Firehouse Mama is gewoon een lekkere vette bluesrockband met als basis een repertoire bestaande uit o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Popa Chubby, Harry Muskee. Daar zijn inmiddels nummers van bijvoorbeeld Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi aan toegevoegd. Vaak in spannende, eigen uitvoeringen.

De nummerkeuze gaat ook steeds meer bepaald worden door jazzy- en funky invloeden, maar ook de verrassende rocknummers worden niet geschuwd.

Daarna is het de beurt aan The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan 14 jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. Hun laatste CD werd uitgeroepen tot het Beste Nederlandse Bluesalbum van 2016! Traditiegetrouw doen er deze avond ook weer gasten mee tijdens dit concert. Dit jaar is dat op gitaar Mike Grooten. Mike speelt in de band Deeper uit 't Harde. In een grijs verleden heeft Mike o.a. met Bennie samen in de band Big John Restless gespeeld. Dit was ergens eind jaren 80. Als tweede gast doe Dick Kroes uit Oldebroek mee. Dick zijn eerste band Blue Lou was ook Gerrits en Bennie's eerste band. Dick is o.a. één van de regelneven van de Jamsessies in Oldebroek en speelt met Mike in de band Deeper uit 't Harde

Zaal open 20.00 uur

Aanvang 20.30 uur

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment