glasvezel 050

OLDEBROEK  - De campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Veluwe Noord – Kampen Zuid is gestart.  Hieronder vallen Elburg, Oldebroek en delen van de gemeenten Kampen, Hattem en Heerde. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 16 april 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd. In totaal gaat het om ongeveer 3.200 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 16 april 2018 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten.

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro.

Informatiebijeenkomsten
Vandaag of morgen valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Vanaf 19.30 uur is de inloop, 19.45 uur start de avond. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf. 

Datum

Plaats

Locatie

Adres

12-febr

Oldebroek

Kulturhus de Talter  

Stouwdamsweg 4

13-febr

Wezep

Coelenhage 

Zuiderzeestraat 486

14-febr

Oosterwolde

de Heerdt  

Schiksweg 27

15-febr

Elburg

Kulturhus 't Huiken  

Lange Wijden 33

 

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in Oosten, Westen en Midden van het land succesvol afgerond, bijvoorbeeld in Salland en delen van de Veluwe.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment