ijssel

WEZEP - De 23e IJsselvliedtshow is weer achter de rug. Deze kleindierenshow wordt jaarlijks georganiseerd door de vereniging Nut en Sport Wezep e.o. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 september bevolkten 551 kleindieren de manege van het Hippisch Centrum Hattem aan het Vijzelpad. Het organiserend bestuur kijkt terug op een prima verlopen show die zich mocht verheugen in een grote publieke belangstelling. De ingezonden konijnen, grote en dwerghoenders, serama’s en sierduiven waren afkomstig van fokkers uit een grote regio rond Wezep.

Kijk HIER voor enkele foto's

Alle dieren werden op raskenmerken beoordeeld door deskundige keurmeesters, aangesteld door de landelijke bond.

Het mooiste konijn was een Tan van mevrouw Bekamp-Bolkenbaas uit Heerde. De keurmeesters kwamen unaniem tot de conclusie dat dit dier het predikaat “Uitmuntend” verdient. Een Welsumer van H. Pelgrim uit Bussloo was de mooiste grote hoen. Bij de dwerghoenders was E. Puttenstein uit Wezep winnaar met een Antwerpse Baardkriel. De mooiste Serama, een Maleisische dwergkip, was van H.J. Doornweerd uit Oldebroek. De mooiste sierduif werd een Neurenberger Zwaluw van C. Pluim uit Hattem.

Onder de inzenders waren ook liefst negen jeugdleden. Sven Janssen uit Baak had het mooiste konijn van de jeugdleden. De andere winnaars waren Douwe Witteveen uit Hattemerbroek (grote hoenders), Daan Jonker (dwerghoenders) en Nick Schalen uit Dedemsvaaart (sierduiven).

De vereniging heeft een eigen website: www.nutensport-wezep.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment