reddeveluwe hor 2 1

REGIO - Stichting Red de Veluwe heeft  een klacht ingediend bij de Europese Commissie over de volgens de stichting incorrecte manier waarop het Ministerie Vliegveld Lelystad wil aanleggen. In de klacht staat dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zich niet houdt aan de Europese richtlijn 2011/92/EU. In die Europese richtlijn staat dat de overheid eerst alle negatieve effecten moet onderzoeken en die negatieve effecten, zo stelt de actiegroep, zijn namelijk alleen onderzocht voor het gebied van 30 kilometer rondom het vliegveld.

Op hun site laat stichting Red de Veluwe het volgende weten:

De hele Veluwe en andere delen van Nederland zijn niet meegenomen in dat onderzoek. En daardoor leken de negatieve effecten veel lager toen de Tweede Kamer besloot het vliegveld te openen. Juist buiten die 30 kilometerzone wonen de meeste mensen die overlast gaan ervaren. Dat zijn niet ´slecht een paar boerderijen´. De Europese Commissie is nu op de hoogte gebracht van dit boerenbedrog.

Europese wetgeving beschermt burgers tegen een overheid die grenzeloos te ver gaat. We hebben de commissie gevraagd zich hierover te buigen.

Artikel in de Volkskrant

Actiegroep naar Brussel met klacht over Lelystad Airport: meer overlast dan berekend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment