winnaars

OLDEBROEK - Prijzen winnen met een opgeruimde kledingkast. Hier riepen Sympany en RNV de inwoners uit Ermelo, Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten op. Door in de maand oktober textiel te doneren in een van de textielcontainers van Sympany met daarbij een briefje met contactgegevens, maakten inwoners kans op een jaar lang gratis naar het Dolfinarium voor het hele gezin. De winnaars zijn inmiddels bekend. Uit elke gemeente is één winnend gezin getrokken. De winnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht van Sympany ontvangen. Het zijn de families Van Bentum, Timmer, Tolsma, Van de Velden, Kanis en Methorst. Zij wonnen een familiepas om een jaar lang gratis naar het Dolfinarium te kunnen. 

Wat gebeurt er met het textiel dat is gedoneerd?

Het textiel dat is gedoneerd, wordt gesorteerd bij Sympany in Harderwijk. Dit sorteercentrum is in 2016 opgericht en draait grotendeels op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (27 fte). Zij hebben ervoor gezorgd dat alle briefjes met contactgegevens uit het gedoneerde textiel zijn gehaald. Textiel is ideaal materiaal voor hergebruik. Gebruikt textiel wordt gesorteerd op kwaliteit en soort. Na sortering wordt herbruikbare kleding verkocht aan (inter)nationale partners. Wat niet geschikt is om opnieuw te dragen, wordt vervezeld en dient als grondstof voor nieuwe producten.

Over Sympany

Sympany is een van de grootste textielinzamelaars in Nederland. In een groot deel van de Nederlandse gemeenten wordt met ruim 2.500 textielcontainers jaarlijks rond de 23 miljoen kilogram textiel ingezameld. Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de 5 vestigingen van Sympany. Uw textieldonaties bieden mensen kansen. Met de opbrengsten worden projecten gesteund in Nederland, Afrika en India gericht op zelfredzaamheid en duurzaamheid. In Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden in onze 5 sorteercentra. In Afrika en India bieden uw donaties kansen aan textiel gerelateerde projecten. Zo wordt aan vrouwen een vakopleiding tot naaister geboden. En in India het project dat kinderen van textielwerkers uit deze risicovolle productieomgeving houdt en waar ze voorbereid worden op het reguliere basisonderwijs.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment