WEZEP - Van 19 mei tot 22 mei lopen de kinderen van basisschool de Klepperbelt uit Wezep de Avondvierdaagse met een extra last: de leerlingen dragen een tas met boeken op hun rug. Hiermee steunen zij een project van Red een Kind: beter onderwijs aan kinderen in Zuid-Soedan.

Is een gewone Avondvierdaagse al zwaar, voor de kinderen van de Klepperbelt kan het niet gek genoeg. Komende week gaan zij tijdens de laatste avond de Avondvierdaagse lopen met een rugtas vol boeken. 'De juf vertelde over de actie Boekenstunt en we hadden heel veel zin om mee te doen.', aldus Eelco , leerling van groep 4. 'In de weken vóór de Avondvierdaagse hebben we onze familie en vrienden gevraagd ons te sponsoren. Ik heb meer dan 10 sponsors gevonden!', vertelt Eelco.

Met de actie Boekenstunt ervaren de kinderen hoe het is om met een last op je rug een lange afstand te lopen. De kinderen in Zuid-Soedan lopen heel wat kilometers om bij school te komen. De scholen zijn vaak ver weg en er zijn niet voldoende materialen om goed onderwijs te krijgen. Ook lopen de kinderen in Soedan lange afstanden met een jerrycan water, omdat dichtbij huis geen drinkwater is.

Red een Kind verzorgt een actiepakket voor De Klepperbelt met daarin onder andere een powerpointpresentatie en een label voor aan de rugtas. Op de label schrijven kinderen hun naam én het aantal kilo's dat zij meedragen. De boeken mogen de kinderen zelf uitzoeken. Niels (groep 6) vertelt: 'Ik kies mijn lievelingsboek, twee stripboeken en vier boeken van de bieb. Ik vind het leuk om naar school te gaan en wil dat de kinderen in Soedan het ook leuk vinden'.

Ook aan de kleuters is gedacht: zij doen mee met de actie Boekenheld en lopen een parcours in en rond de school. Kijk voor meer informatie op: www.redeenkind.nl/boekenstunt

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment