IMG 0699

WEZEP -  Op maandag 15 januari 2018 is het weer de Blue Monday, een dag die bekend staat meest sombere dag van het jaar. Op deze dag organiseert Bertine Engelsman, de MIND Blue Monday Run in Wezep. Het is geen hardloopwedstrijd, maar een sponsorloop voor MIND. Hiermee wil zij extra aandacht vragen voor depressie, en voor donaties voor betere hulp. 

Doe mee met de eerste Blue-Monday-Run in Wezep op 15 januari 2018.

Bertine: 'Ik kreeg een mailtje van een collega met de tekst: ‘Jij doet wat met hardlopen, toch? Dan is dit misschien wel wat voor je’. Het mailtje ging over de sponsorlopen van MIND en het zaadje was gepland. Tijdens een van mijn hardlooprondjes, groeide het idee verder. Ik kan aansluiten bij een bestaande run of zelf iets organiseren. Ik ben voor het laatste gegaan. Leuk om mijn passie te delen en aan een goed doel te koppelen. Hardlopen brengt mij veel; rust in m’n hoofd, energie die ik kwijt kan, een doel om voor te gaan.

'Bewegen met je lijf is ook bewegen in je brein. In mijn werk als Bedrijfsmaatschappelijk Werker en in mijn eigen omgeving heb ik te maken met depressie. Het kan je zomaar overkomen en is in verschillende vormen vaker aanwezig dan we denken. Een depressie sluit je letterlijk op in jezelf, je wereld wordt kleiner. Als je een depressie van dichtbij meemaakt, is het zoeken naar wat werkt. En bewegen werkt!

Het mooie van (hard)lopen is, dat het je op een ander spoor kan brengen. Vaak ontstaan er mooie gesprekken onderweg. De omgeving verandert als je loopt en je bent lekker bezig. Het belangrijkste is eigenlijk wel; je hoeft elkaar niet aan te kijken en dat geeft ruimte. Daarom organiseer en loop ik graag voor MIND om depressie in de openheid te krijgen. Het is geen prestatieloop maar een sponsorloop, op duur/praattempo. Doe mee! Samen lopen we vanuit het centrum van Wezep een klavertje 4 met lussen van ongeveer 2,5 km. Iedere lus kom je weer terug bij de start dus je bepaalt zelf je uitdaging'. 

Praktische info

- Lokatie: Alberto Meidoornpassage 9 in Wezep.
- Tijd: de start zal om 19.30 uur zijn
- Afstand: je loopt in een klavertje vier, in lussen van ongeveer 2,5 km. Je komt steeds weer bij het beginpunt uit en kiest zelf hoeveel lussen je loopt. De route wordt later bekend gemaakt.

Waar doe je het voor?
Met jouw actie steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en doorontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo'n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel. 

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan 1 persoon het hele jaar deelnemen aan zo'n groep. 

Plus ten Hoven sponsort warme chocomelk en Run2day Zwolle lampjes voor de extra zichtbaarheid.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar bluemondaywezep@outlook.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment