natuur

WEZEP - Vanaf heden kan je je weer aanmelden voor de Natuurwerkdag van Landschapsbeheer Nederland. De grootste vrijwilligersdag in het groen vindt plaats op 1 november as. Milieu- en natuurvereniging Groentje en waterbedrijf Vitens hopen die dag veel helpers te mogen begroeten op de Wezepse Heide.

De Wezepse Heide is een gemengd heide- en bosgebied. Het is waterwingebied en eigendom van waterbedrijf Vitens. In het gebied grazen Schotse Hooglanders. De bedoeling is de heide te ontdoen van opkomende vliegdennen en zo in stand te houden.

Mensen met kinderen zijn welkom. Kinderen kunnen meehelpen met boompjes uittrekken of knippen. In het bosgedeelte gaat u mooie eiken enz. vrijstellen, door dunne bomen te verwijderen, vooral de vele opslag van kleine berken. Zo ontstaat meer openheid en krijgt de ondergrond meer licht. Zorg zelf voor passende werkkleding en stevige schoenen. En afhankelijk van het weer: regenkleding en laarzen. Wij zorgen voor gereedschap, werkhandschoenen, koffie, thee en lunch met soep!

Tijd

Van 9:15 - 15:00, 1 november 2014

Er is werk voor

Maximaal 50 personen, er zijn nog 31 plekken over.

Locatie

naast Stationsweg 134 te Wezep.

Verzamelen bij

Vitens ingang, naast cafetaria, Stationsweg 134 in Wezep.

Maatschappelijke stage

Deze locatie biedt mogelijkheden voor maatschappelijke stage.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Marten Muller: m.muller@chello.nl of 038-3765586

of de provinciale coördinator

Stichting Landschapsbeheer Gelderland: Marlies van Loon via marlies.vanloon@landschapsbeheergelderland.nl of 026 - 3537444

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment