13235

WEZEP  - Ben je geïnteresseerd in het leven van bijen en geboeid door bloemen en planten in je eigen omgeving of houd je van honing? Bijenhouden is een hobby die je dichter bij de natuur brengt. Misschien heb je wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat de kans om het echt te gaan doen! De Imkervereniging Wezep-Hattem en omstreken organiseert een basiscursus bijenhouden. Deze cursus start op donderdag 22 februari en vindt deels in het voorjaar en in de zomer plaats. 

De cursus bestaat uit een vijftal avonden theorieles en elf praktijklessen op donderdagavond en een enkele keer op zaterdagmiddag. Je krijgt zo inzicht in het leven van de honingbij, drachtplanten, honing en je leert ook omgaan met een bijenvolk.De cursus wordt gegeven door Rob van Hernen op de Bijenschans aan de Voskuilerdijk 25-A in Hattemerbroek (bij de ijsbaan). De kosten zijn € 175,00 voor de cursus en € 25,00 voor het cursusboek. En...je krijgt na diplomering als je dat wilt een bijenvolk!De inhoud van de cursus voldoet aan de eisen van de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) en bij voldoende resultaat krijg je het NBV-diploma uitgereikt. Je bent een jaar lang gratis lid van de NBV en ontvangt het blad Bijen. 

Kijk voor het concept cursusrooster op www.imkerswezep.nl. Opgave en inlichtingen bij Jan Eppinga, Vliegenstein 30, 8051 VE Hattem, email:j.eppinga1@gmail.com

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment