RechterZUTPHEN - De rechtbank heeft vandaag een 43-jarige vrouw uit Hattemerbroek veroordeeld voor verduistering van PGB-geld en het bewust vals opmaken van verantwoordingsformulieren. Ze verduisterde een bedrag van ruim 41.000 euro De vrouw kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een werkstraf van 240 uur opgelegd.

Sinds 2008 had de veroordeelde vrouw een eenmanszaak voor zorg aan mensen met een persoonsgebonden budget (pgb). Ook zorgde ze bij enkele cliënten voor betalingen vanuit dat budget. De verduistering deed zich voor in 2011 en 2012, waarbij de Hattemerbroekse volgens de rechtbank grote geldbedragen overmaakte naar haar eigen rekeningen. Ze betaalde slechts een klein gedeelte van de facturen van haar cliënten.
'Vertrouwen ernstig geschonden'

Het vertrouwen van cliënten heeft de vrouw op ernstige wijze geschonden, oordeelt de rechtbank in Zutphen. Daarnaast vervalste ze formulieren door die zelf te ondertekeningen, terwijl handtekeningen van cliënten nodig waren. De vrouw moet een deel van het verduisterde geld terugbetalen aan de Staat. Verder moet ze een cliënte terugbetalen, omdat die een terugvordering van pgb-geld kreeg opgelegd door het Zorgkantoor. Dat regelt de zorg of het pgb-budget van cliënten met een zorgindicatie.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment