trompet

WEZEP - Op donderdag 30 november om 19.00 uur zijn Arjan en Edith Post te gast bij Aan Tafel Met op LocoFM. Nia van den Bosch gaat in gesprek met hen over hun nieuwe CD 'Psalmen voor elk moment' Deze maand is de nieuwe CD van het bekende Trompettistenduo Arjan en Edith Post uit Doornspijk uitgekomen , in samenwerking met organist André van Vliet.

Het trompettistenduo is vooral bekend van het TV programma Nederland Zingt en de vele concerten met koren in deze regio.

Ruim tweeëneenhalf jaar geleden verscheen het laatste album ‘Magnifique, Live vanuit Rhede’, opgenomen in Duitsland en had een vooral klassieke insteek met mooie werken van componisten Bach, Prokofiev, Bédard, Telemann en Händel, maar nu was het tijd voor een instrumentaal Psalmen-album.

Het drietal verzamelende een mooie selectie arrangementen van onder meer Harm Hoeve, Jan Zwart, Marco den Toom, Peter Eilander, Klaas-Jan Mulder, Henk van der Maten en Johan Bredewout. Ook André van Vliet zelf nam een achttal psalmen voor zijn rekening.

In de prachtige Basiliek van Raalte – met een mooie volle akoestiek – en een heerlijk Adema-orgel, nam het drietal deze zomer een negentiental psalmen op. Het orgel zorgt daarin uiteraard voor een stabiele basis, terwijl het trompetten-duo er overheen straalt. Ondertussen wordt ook het orgel de ruimte gegund om een afwisselende sound te etaleren en hier en daar orkestraal uit te pakken. 

De arrangementen sprankelen en vormen een kleurrijk pallet aan emoties. ‘Psalmen Voor Elk Moment’ geeft de luisteraar niet alleen ruim vijf kwartier luistervreugde, maar nodigt ook meer dan eens uit het Psalmboek erbij te pakken, de tekst mee te lezen of te zingen en het diepere gevoel van het album te voelen.

De cd is verkrijgbaar bij de trompettisten in Doornspijk of via www.promusic.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment