Inspiriumschool 2

WEZEP -  Basisschool de Wereldweide in Wezep is een Inspiriumschool van de stichting Proo, maar wat betekent dat eigenlijk? 'Al enkele jaren zijn we er ons bewust van dat we onze kinderen moeten opleiden voor banen die nu nog niet bestaan, met technologie die nu nog niet is uitgevonden. Een aantal scholen van stichting Proo werkt daarom samen met aandacht voor drie onderwerpen: Het nieuwe leren, Educatief partnerschap en Extended learning', verklaart de school.

In de praktijk houdt dat in dat de kinderen veel werken aan de 21-eeuwse vaardigheden. Ze leren logisch nadenken door te leren programmeren. Ze leren dat ook met Engelse instructies te doen. Er worden veel opdrachten gemaakt om te leren samen te werken en daarna te bespreken hoe dat gegaan is. Dat wordt reflecteren genoemd (het nieuwe leren).

Steeds meer overlegt de school met de ouders wat de kinderen leren en hoe ouders en leerkrachten elkaar daarbij kunnen helpen, oftewel educatief partnerschap. Daarnaast zet de school steeds vaker opdrachten in de cloud, zodat kinderen thuis en op school aan dezelfde opdracht, zoals een werkstuk, kunnen werken. Ouders kunnen daarbij helpen en ook meteen zien wat de kinderen leren (extended learning).

Vorige week vrijdag hebben de kinderen een workshop animatiefilm maken gehad. Daarnaast werden er programmeeropdrachten gemaakt met de Beebot.