DAVID 18 11 2017

OLDEBROEK -  Het fanfareorkest CMV David Oosterwoldezal op zaterdag 18 november  het 90-jarig bestaan vieren met een jubileumconcert. Tijdens het concert worden een aantal voor de muziekvereniging belangrijke muziekwerken gespeeld. Dirigent Anne van den Berg werkt met het orkest toe naar een jubileum- en premièreconcert in één.

Op de lessenaar staan namelijk onder andere de bekende mars ‘’Arnhem’’ en het historische werk ‘’De Geuzen in de Bomlerwaard’’ van Henk van Lijnschoten. Henk van Loo (sr.), oud-dirigent van David en grootvader van de heer Van den Berg, schreef ooit een bewerking van ‘’Gouden Harpen Ruisen’’. Dit werk is speciaal voor deze gelegenheid opnieuw op papier gezet, en ingestudeerd.

Naast deze muziekwerken uit de historie van David, heeft het orkest vorig jaar ook een compositie-opdracht uitgeschreven. Om er een extra memorabel jaar van te maken componeerde Rob Goorhuis het werk getiteld DAVID.

Rob Goorhuis is een toonaangevend componist. Hij is meerdere malen onderscheiden voor zijn bijzondere inzet voor de Nederlandse blaasmuziek. Het was voor muziekvereniging David Oosterwolde dan ook een hele eer dat de heer Goorhuis aan de slag wilde met deze opdracht. In zijn compositie DAVID wordt het Bijbelverhaal van David verklankt. Als aanvulling op de fanfarebezetting schreef de heer Goorhuis een partij voor harp. Deze partij wordt tijdens het concert van 18 november gespeeld door harpiste Maaike Bosscher.

Zaterdagavond 18 november 2017 zal het nieuwe werk DAVID voor het eerst te horen zijn. U bent hartelijk welkom om in het kerkgebouw van Luctor et Emergo te Oldebroek te komen luisteren. Aanvang: 20:00 uur. De toegang is gratis.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment