week

REGIO - “Werkgevers en werknemers op een positieve manier bewust maken van de noodzaak van arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.” Zo omschrijft Ingeborg Lups, coördinator van stichting Veluwe Portaal, de Week van de Arbeidsmobiliteit. Deze vindt op de Noord-Veluwe plaats in week 42 en wordt alweer voor het derde jaar op rij georganiseerd.

In de week van 13 tot en met 17 oktober kunnen werknemers één of meerdere dagdelen een kijkje in de keuken nemen bij een bedrijf in de buurt door middel van baanwissels. Ingeborg: “Dit is een laagdrempelige manier om werknemers kennis te laten maken met andere bedrijven en functies. De kennis en ervaring die zij daarmee opdoen kunnen ze wellicht gebruiken om het eigen werk efficiënter in te richten en interessanter te maken. Ook kan het ze inspiratie bieden om na te denken over hun toekomstige ontwikkeling. ”

Arbeidsmobiliteit creëren als werkgever
Brian Veerkamp namens medeorganisator SOL: “Werkgevers zijn bang dat hun medewerkers massaal vertrekken wanneer ze de mogelijkheid krijgen ook eens buiten de deur aan de slag te gaan. De ervaring leert dat dat niet het geval is. Zij die denken dat het gras groener is bij de buren, komen vaak bedrogen uit. Door je medewerkers te stimuleren na te denken over hun toekomstige ontwikkeling creëer je als werkgever arbeidsmobiliteit: doorstroom die zorgt voor bredere inzetbaarheid, flexibiliteit en creativiteit van werknemers.

Van bankenwereld naar zorg en terug
Vorig jaar vonden ruim 100 baanwissels plaats tijdens de Week van de Arbeidsmobiliteit. Zo ging assistent accountmanager Esmaralda (Rabobank) voor een dag aan de slag bij de polikliniek Orthopedie van het St. Jansdal Ziekenhuis en verruilde Alita haar baan bij Careander voor een eendaagse carrière bij Conferentiecentrum Mennorode. Voor beiden even wennen, maar een interessante en lonende ervaring.

Ambassadeurs
Dit jaar hebben Christianne van der Wal- Zeggerink, wethouder van de Gemeente Harderwijk en Niek Schothuis, algemeen directeur bij Scheer & Foppen Installatietechniek B.V. zich opgeworpen als ambassadeurs van de Week van de Arbeidsmobiliteit. Zij zullen een dag van baan wisselen en de ervaringen die ze daarmee opdoen delen.

Aanmelden
Er hebben zich reeds bedrijven uit onder meer het onderwijs, de zorg, de interieurindustrie en zakelijke dienstverlening aangemeld voor de Week van de Arbeidsmobiliteit. Bedrijven kunnen zich nog tot en met 6 oktober opgeven via www.veluweportaal.nl. Deelname is kosteloos. Voor meer informatie over de Week van de Arbeidsmobiliteit kan men terecht op www.veluweportaal.nl of contact opnemen via algemeen@veluweportaal.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment