thumbs 21

OLDEBROEK  - In Oldebroek had zaterdag 30 september de prijsuitreiking plaats van de Talter Cultuurprijs 2017.  De winnaar is geworden Linda van der Waal uit Lelystad met haar zeer realistische pastel “Poezelig”.  Voorzitster van kunstgroep de Talter, Rita Dokter heette iedereen welkom en zei verheugd te zijn met de  44 werken die waren ingebracht. Ze was ook blij met de 6 juryleden die voor de moeilijke taak stonden alle werken te beoordelen.

Verder  bedankte ze Cor  Zwemmer van Art Supply uit Elburg voor het beschikbaar stellen van de prijzen en Willem Bultman uit Oldebroek voor het schenken van de eerste prijs, een bronzen beeldje dat een figuur verbeeldt op een schommel (talter) dat symbolisch staat voor iemand die zich afzet om hogerop te komen.  Vervolgens nam de burgemeester van Oldebroek Adriaan Hoogendoorn het woord over.  “Oldebroek is een dorp waar sport en muziek heel belangrijk  zijn en  waar kunst zeker meer aandacht mag hebben”, stelde hij. “Het is  mooi dat kunstgroep de Talter de amateurkunst  op deze manier stimuleert. Schilderijen geven weer wat in de mensen leeft . Zelf ben ik geen kunstenaar maar heb ik in mijn woning  wel meerdere schilderijen hangen waar ik erg aan gehecht ben”.  Ook gaf hij aan dat schilder- en dichtkunst elkaar zouden kunnen versterken.

Vervolgens maakte jurylid Willem Bultman de uitslag bekend en gaf een korte toelichting op het werk, vaak ook nog aangevuld door de winnaars zelf. Burgemeester Hoogendoorn reikte de prijzen uit. De eerste prijs ging naar Linda van der Waal, haar poezenkop in pastel  was volgens het juryrapport  fantastisch! Linda beschikt over een fabuleuze techniek om fotorealistisch  werk te maken.  De tweede prijs ging naar Teunie Bastiaan uit Wezep met haar prachtige schilderij “altijd lentetijd” , Leida Meuleman uit IJsselmuiden won met haar bijzondere  “de bosnimf roots”de derde prijs. De aanmoedigingsprijs gind naar Eef Schoonhoven uit Wezep met haar experimentele kunstwerk “fantasie”.

De expositie van alle deelnemende schilderijen,  aangevuld met viltwerk van Janny Santema uit Elburg  in de vitrinekasten,  is nog tezien t/m 27 november in Kuturhus de Talter in Oldebroek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment