downloadWEZEP - Amnesty International afd. Wezep organiseert  op vrijdag 6 oktober haar maandelijkse schrijfavond. Men schrijft een brief aan de autoriteiten van Saoedi Arabië. Veertien Sjiitische moslimmannen kregen na een oneerlijk massaproces en gedwongen bekentenis de doodstraf. Ze kunnen elk moment worden geëxecuteerd.

Sinds 2013 wordt de doodstraf in Saudi-Arabië steeds vaker toegepast om politieke dissidenten, waaronder Sjiitische moslims, de mond te snoeren In onze brief aan de autoriteiten roepen we hen op de mannen een eerlijk proces te geven zonder de mogelijkheid dat de doodstraf wordt opgelegd.

Verder een brief aan de autoriteiten van Nigeria.
Activist Maurice Fangnon uit Nigeria komt op voor sloppenwijkbewoners die uit hun huizen worden gezet. De politie pakte hem in juli 2017 op in een poging hem het zwijgen op te leggen. In onze brief naar de Nigeriaanse autoriteiten roepen we hen op alle aanklachten tegen Maurice Fangnon te laten vallen.

Goed nieuws:
De 25-jarige Palestijnse circusartiest Mohammad Faisal Abu Sakha is eindelijk vrijgelaten uit administratieve detentie in Israël. Hij werd bijna twee jaar vastgehouden zonder aanklacht of proces. Het is goed nieuws dat Abu Sakha weer vrij is, maar hij had nooit zo lang vastgehouden mogen worden.

Men nodigt u van harte uit om met hen mee te schrijven: tussen 18.00 uur en 19.45 uur in de bibliotheek aan de Mariënrade 3 (Dorpshuis) in Wezep. Ook kunt u de brieven thuis, per post of via de mail, ontvangen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment