OLDEBROEK - Interessante voorleestips, leesfeitjes en artikelen over mediawijsheid. De nieuwe glossy BIEB staat er vol mee. Vanaf vandaag is BIEB verkrijgbaar in de Gelderse en Overijsselse Bibliotheken.

BIEB zet op een aantrekkelijke manier het belang van lezen op de agenda bij ouders. Lezen en voorgelezen worden is immers belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo helpt lezen hen bijvoorbeeld om hun voorstellingsvermogen
verder te ontwikkelen.

Lezen in breed perspectief

Wat doet lezen nu met kinderen, welke voordelen ondervinden zij hiervan en hoe kunnen zij hiervoor geënthousiasmeerd worden. BIEB laat het onderwerp 'kinderen en lezen' in de volle breedte zien. Ronald Giphart vertelt over zijn ervaringen met voorlezen en Rob Ruggenberg vertelt over zijn drive om historische jeugdboeken te schrijven. Daarnaast krijgt, bijvoorbeeld, mediaopvoeding voor verschillende leeftijden en met betrekking tot verschillende media aandacht in een uitgebreid artikel. Deze en meer aspecten van lezen worden behandeld in de derde editie van BIEB. Dit maakt BIEB écht tot een blad door Bibliotheken voor ouders.
Online

BIEB is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Overijsselse en Gelderse Bibliotheken, maar is ook online verkrijgbaar. Kijk hiervoor op www.goudenleestips.nl.

Word lid met 10 euro korting
Wist je dat? .... Kinderen van ouders die veel lezen, lezen zelf ook meer! Daarom geeft de Bibliotheek in de periode van 15 september tot 1 november a.s. 10 euro korting op een jaarabonnement voor volwassenen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment