aed 031

WEZEP - Op 16 september werden in Wezep een nieuw AED en buitenkast geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van burgemeester A. Hoogendoorn, de heer Anthon Wolf van Hartveilig wonen en de heer Bert van Bruggen namens de stichting Hangouderen Wezep. Het geld voor de AED en buitenkast komt uit de nalatenschap van dr. Karel Zuidema, die in zijn testament de hangouderen had bedacht. Het apparaat hangt bij mevrouw Wessels aan de Lavendelstraat 21 in Wezep.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Jan van de Pol

Een Automatisch Externe Defibrillator, afgekort een AED, is een toestel dat gebruikt wordt bij een persoon met een acute circulatiestilstand. Met een AED kunt u een elektrische schok toedienen om het hart weer in een normaal ritme te brengen. Het is belangrijk om een hartstilstand zo snel mogelijk te herkennen en zo snel mogelijk hulp te bieden.

Jaarlijks worden 15.000 mensen in Nederland getroffen door een acute circulatiestilstand, dat is een stilstand van de bloedsomloop, in de volksmond ook wel hartstilstand genoemd. Dit komt altijd onverwacht en kan overal gebeuren: thuis, op het werk of tijdens het sporten. Het kan u zelf overkomen of iemand uit uw familie of vriendenkring. Bij een stilstand in de bloedsomloop is snel handelen van levensbelang. Bij Hartveilig wonen zetten vrijwilligers zich in om het leven van mensen te redden.Hartveilig wonen

Hartveilig wonen is georganiseerde burenhulp, waarmee het aantal sterfgevallen door een acute circulatiestilstand kan verminderen. Hartveilig wonen is vrijwillige hulp aanvullend op ambulancezorg. Als vrijwilliger kunt u mensenlevens redden door deel te nemen aan Hartveilig wonen.

Zie voor meer informatie: www.hartveiligwonen.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment