IMG 7987

HATTEM/WEZEP - Op de IJsselvliedtshow van Nut en Sport Wezep zijn dit jaar 502 dieren te bewonderen: 33 grote hoenders, 186 dwerghoenders, 4 serama’s, 2 siervogels, 3 watervogels, 240 konijnen, 7 cavia’s en 27 sierduiven. Ze doen mee aan een schoonheidswedstrijd. Er zijn in totaal 75 verschillende rassen ingezonden. Daaronder heel bekende, zoals  Barnevelder hoenders, Hollandse Krielen, Kleurdwerg konijnen, Nederlandse Hangoordwergkonijnen, en gladharige cavia’s. En er zijn ook minder bekende rassen, zoals de Duitse Kruiper (groot hoen), De Auraucana kriel, de Senegalese tortelduif, het Angora Hangoorkonijn en het Rexdwergkonijn.

Alle dieren krijgen een beoordeling. De jury wordt gevormd door 11 keurmeesters. Zij kijken onder meer naar type en bouw, de vacht en het verenkleed, de grootte, de kleur, de benen, de stand, de vleugels, de oren enz. De eisen zijn voor elk ras anders, en zijn vastgelegd in een standaard. Elk dier krijgt een aantal punten toegekend. De eigenaars van de dieren met de meeste punten krijgen een mooie prijs.

De IJsselvliedtshow is het jaarlijks hoogtepunt van de vereniging Nut en Sport Wezep en omstreken, dit jaar is het al de 26e keer dat het evenement wordt gehouden. Bezoekers zijn van harte welkom op de show die wordt gehouden in het ruitersportcentrum aan het Vijzelpad 112 in Hattem. De officiële opening van de kleindierenshow is op vrijdag 29 september om 19.00 uur. Dan worden de winnaars bekend gemaakt en de ereprijzen uitgereikt. De tentoonstelling is voor het publiek geopend vanaf  19.15 tot 22.30 uur, en op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Speciaal voor de kinderen is er weer een knuffelhoek ingericht.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment