hoed

WEZEP - Het is weer Prinsjesdag. Op school horen de kinderen in de bovenbouw dat de regering haar plannen voor het komende jaar bekend maakt. Ze horen en zien Koning Willem-Alexander die in de Ridderzaal weer de Troonrede uitspreekt. En ze horen dat de minister van Financiën in de Tweede Kamer het koffertje met de Miljoenennota en de rijksbegroting aanbiedt.

Op de Goede Herderschool waren de kinderen van de groepen 5 t/m 8 vandaag ook bijna allemaal met een hoofddeksel naar school gekomen. Op Prinsjesdag dragen veel ministers en Tweede Kamerleden (soms heel bijzondere) hoedjes. Net als vorig jaar mochten de kinderen van groep 5 t/m 8 daarom weer een hoofddeksel kiezen om die dag op te doen.

Het hoofddeksel mocht een bestaande hoed, pet, kroon of een leuk doekje zijn. Het leukste was het natuurlijk wanneer kinderen deze zelf maakten of pimpten. We zagen dit jaar o.a. versierde hoeden van bloemenrijkmateriaal, hoeden van constructiespeelgoed, mutsen, petten en prachtige hoeden met knutsels die op de catwalk niet hadden misstaan. Ook waren er heel wat schonendozen tot hoed verheven.


Er kwam ‘s morgens een jury langs de klassen om in iedere klas van de bovenbouw de origineelste of mooiste te kiezen. De echte hoedenmaakster uit Wezep is natuurlijk Corrie van de Worp. Zij heeft de winnaars gekozen. (Meer informatie over haar bedrijfje Coralie is te vinden op www.coralie.nl)

Alle kinderen kregen een warm persoonlijk commentaar van haar op hun hoofddeksel. Ook deelde Corrie haar kennis over kleurgebruik en soorten hoeden. Uiteindelijk waren er dus 4 winnaars die met een prijsje naar huis gingen. Kurijn met een goochelhoed, Caren met een fusiehoed, Maybritt met een vogelhoed en Christiaan met een boerderijhoed waren de gelukkigen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment