Julian cheque fotoHATTEMERBROEK - Julian Bijsterbosch kreeg afgelopen woensdag een flinke bijdrage van het Yvonne van Gennip Talentenfonds. In het Olympisch Stadion in Amsterdam ontving de 13 jarige Hattemerbroeker uit handen van de voormalig Olympisch kampioene een cheque van 1000 euro. In totaal kregen 23 talenten uit 14 verschillende takken van sport een bijdrage ontvangen uit het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Jaarlijks kost het sporten op hoog niveau veel geld, dat zijn ouders moeten ophoesten. Het is de reden dat Julian vóór de zomervakantie druk bezig is geweest met crowdfunding.

“De crowdfunding aktie voor deelname aan het EK en WK afgelopen half jaar was een groot succes en heeft er voor gezorgd dat ik mee heb kunnen doen aan het EK en WK. Het was erg leuk om te doen en ik wil iedereen die mij op wat voor manier gesteund heeft nogmaals bedanken. De wedstrijden waren ook nog eens een succes want op het EK ben ik 6e van Europa geworden en in Amerika 24e van de wereld”

“Dat is nu achter de rug en deze bijdrage van het Yvonne van Gennip talentenfonds ga ik gebruiken om deel te kunnen nemen aan het wereldkampioenschap volgend jaar in Bakoe in Azerbeidzjan” aldus Julian.

Het is de eerste keer dat het fonds tot uitbetalingen is overgegaan. Het Yvonne van Gennip Talent Fonds zet zich in om fondsen te werven om daarmee talentvolle sporters een kans te geven de top te behalen. Niet alleen omdat het belangrijk is voor de sporter zelf, maar ook voor zijn omgeving en de sport die hij/zij bedrijft in het bijzonder.

Initiatiefneemster Yvonne van Gennip: "De topsport in Nederland zit financieel vreemd in elkaar. Voor talenten in sommige sporten is er helemaal geen geld en voor andere sporten een beetje. Ook moet je eigenlijk al heel goed zijn om voor financiële steun in aanmerking te komen. En dan is het nog steeds geen vetpot.”

Vandaar dat de voormalig olympisch kampioene schaatsen al jaren actief is om sporttalent te ondersteunen. Eerst met de crowdfundingsite ‘Talentboek.nl’, een project dat ze inmiddels in haar onlangs opgezette fonds onder heeft gebracht. Haar nieuwe activiteit werd door de VriendenLoterij omarmd, waarna een toelage van 100.000 euro aan het Yvonne van Gennip Talent Fonds werd toegekend.

Van Gennip: "Om voor een donatie uit het fonds in aanmerking te komen, moet het talent een NOC*NSF-talentstatus hebben of zich gekwalificeerd hebben voor een EK of WK of niet langer dan twee jaar geleden hieraan hebben deelgenomen. Verder moet aannemelijk worden gemaakt dat het talent niet over voldoende financiële middelen beschikt voor een goede ontwikkeling van zijn of haar carrière.”


De criteria zijn bepaald door een toetsingscommissie waarin de voormalige topcoaches Charles van Commennée (NOC*NSF) en Robert Eenhoorn (directeur AZ) zitting hebben.

Van Gennip: "Dit fonds probeert te voorkomen dat ambitieuze talenten om de verkeerde reden afhaken. Iedereen moet zoveel mogelijk geholpen worden zijn of haar doel te bereiken. Daarom ben ik blij om ze op deze manier een duwtje in de goede richting te geven.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment