downloadWEZEP - Op vrijdag 1 september organiseert Amnesty International afd. Wezep haar maandelijkse schrijfavond. Men schrijft een brief aan de autoriteiten van China. De Chinese autoriteiten pakten de Taiwanese mensenrechtenactivist Lee Ming-cheh op 19 maart 2017 in China op. Hij zou een gevaar voor de nationale veiligheid zijn.

De kans is groot dat mensenrechtenverdedigers en ngo-medewerkers vanwege de aard van hun werk onder een nieuw ingevoerde wet gemakkelijk kunnen worden lastiggevallen en vervolgd. In de brief vraagt mene om zijn onmiddellijke vrijlating.

Verder een brief aan de autoriteiten van Iran.
De Iraanse mensenrechtenverdediger Omid Alishenas zit al ruim zes maanden onterecht en onder erbarmelijke omstandigheden vast in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. Hij deelt een cel met twintig gevangenen en moest in de strenge winter op de vloer slapen waar kakkerlakken en muizen lopen. In onze brief vragen we o.a. om verbetering van de gevangenis omstandigheden.
Goed nieuws:
De 62-jarige pastoor Lim Hyeon-soo uit Canada is na ruim tweeënhalf jaar vrijgelaten uit een werkkamp in Noord-Korea. In 2015 werd hij veroordeeld tot levenslange gevangenschap met zware arbeid omdat hij de regering omver zou willen werpen. Hij bezocht Noord-Korea voor humanitaire missies.

U bent van harte welkom met ons mee te schrijven: tussen 18.00 uur en 19.45 uur in de bibliotheek aan de Mariënrade 3 (Dorpshuis) in Wezep. Ook kunt u de brieven thuis, per post of via de mail, ontvangen.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment