Kruudmoes IMG 0694A

OLDEBROEK - De bezoekers van het Oogstfeest kunnen zaterdag 12 augustus kennis maken met kruudmoes. Jaarlijks maken de vrijwilligsters van het Boerderijmuseum zo'n 100 liter van deze pap uit grootmoederstijd. En elk jaar opnieuw vindt de kruudmoes gretig aftrek bij de bezoekers van het Oogstfeest. Kruudmoes is een oud Gelders en Overijssels gerecht van gort, karnemelk, gerookt spek, rookworst, rozijnen en veel verse kruiden. Veelgebruikte kruiden zijn kervel, peterselie, selderie, venkelgroen of dille, kruizemunt en zuring. Het gerecht was vroeger bedoeld als stevige en voedende pap voor de werkers op het land, voor de soldaten en voor net bevallen moeders. Kruudmoes wordt, buiten het Oogstfeest om, nog zelden gegeten. Kruudmoes kan zowel warm, lauw als koud gegeten worden.

Het Oogstfeest, dat zaterdag 12 augustus van 10.00 tot 16.00 uur bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek gehouden wordt, is jaarlijks de grootste activiteit van het Boerderijmuseum. Zo’n 120 vrijwilligers in klederdracht trekken die dag alles uit de kast om het de ruim 4000 bezoekers naar de zin te maken met activiteiten voor jong en oud.

De toegangsprijzen zijn zaterdag 12 augustus: € 5,00 (houders van een Museumkaart: € 1,50). Kinderen van 5 tot 12 jaar € 2,00; kinderen tot en met 4 jaar gratis; parkeren  € 2,00. Met een toegangskaart voor het Oogstfeest kunnen de bezoekers ook een kijkje nemen in het Boerderijmuseum.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment