1095052 462455767184666 1346313572 n

Het is tijd voor de zomervakantie. Dit betekent dat een groot aantal Nederlanders binnenkort afreist naar een bestemming buiten de EU. Veel van hen houden speciaal ruimte vrij in hun koffer om souvenirs en etenswaar mee naar huis te nemen. Maar mogen deze wel mee terug naar Nederland? Uit recent onderzoek in opdracht van de Nederlandse Douane blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse vakantiegangers – die ooit buiten de EU op vakantie is geweest – wel eens twijfelt of een product of lekkernij mee naar huis mag.

Om te voorkomen dat vakantiegangers met twijfel de Nederlandse Douane passeren, kunnen zij de nieuwe Douane Reizen App checken (deze werkt ook zonder internet). Hier kun je per vakantieland zien wat mee mag en wat niet. Je kan ook je vragen stellen of foto sturen via Facebook of Twitter met #magditmee. En wist je trouwens dat de douane regels voor bestemmingen buiten de EU ook gelden voor Turkije en de Canarische Eilanden?

In de bijlagen vind je meer informatie over de Nederlandse Douane, waaronder een factsheet met de belangrijkste onderzoekscijfers en een huis-aan-huis artikel. Het bijgevoegde beeldmateriaal is vrij van rechten te gebruiken.

Mocht je aanvullende vragen hebben, dan kun je uiteraard contact opnemen met mij via: e.vander.linde@hvdm.nl of 070 354 9000.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment