19429654 1769166996433157 6815290181229693402 n

OOSTERWOLDE/DOORNSPIJK - Op zaterdag 8 juli komen muzikanten uit de omgeving samen tijdens de tweede editie van ‘Daviliana’, een jong en zomers eendagsorkest. Vorig jaar ontstond binnen een groep jongeren van muziekverenigingen David en Juliana het idee om tijdens de zomervakantie een dag samen te musiceren. Dirigent Marten van der Wal zag heil in het initiatief, en besloot zich beschikbaar te stellen. Ook dit jaar dirigeert Marten het orkest dat enthousiast muziek wil maken. De projectfanfare wil mensen laten kennismaken met fanfaremuziek, en laten zien dat er voor deze muziek veel toekomst is.

De bugel is een instrument dat kenmerkend is voor de fanfareklank. Om dit instrument extra in het zonnetje te zetten zal bugelist Daniëlle van den Born soleren in het werk ‘’Children of Sanchez’’. Naast dit werk staan ook ‘’Hey Soul Sister’’ en ‘’Briljant Beatles’’ op het programma.

De muziekstukken worden gedurende de dag samen ingestudeerd. Om 16:30 uur zal Daviliana te horen zijn in Oosterwolde, en om 18:30 uur geeft Daviliana het afsluitende buitenconcert in Doornspijk. Na deze concerten sluiten de deelnemers de dag af met een barbecue.

Het project wordt volledig voor en door jongeren georganiseerd. Alle muzikanten met een fanfare-instrument en B-niveau zijn hartelijk welkom om met deze club mee te spelen! Opgeven is nog mogelijk, door te mailen naar davilianaprojectorkest@gmail.com  Wilt u de jonge muzikanten aanmoedigen? Volg ze dan op Facebook ‘’Daviliana Projectorkest’’.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment