broekermarkt foto logoOLDEBROEK - Op woensdag 5 juli 2017 vindt van 13.00 tot 21.00 uur de 23e editie van de groots opgezette Broekermarkt in Oldebroek plaats. De naam Broekermarkt is een samentrekking van “Oldebroek” en “Markt”. De markt is in 1995 ontstaan als een feestelijke opening van de Zuiderzeestraatweg, die toen helemaal gereorganiseerd werd en draagt sinds 2010 de naam “de Broekermarkt”.

Het bijzondere is dat ieder jaar voor deze markt een groot deel van de Zuiderzeestraatweg, een provinciale weg, afgesloten wordt. De markt is erg populair en biedt een grote variëteit aan kraamhouders. Er zijn jaarlijks zo’n 100 kramen, zowel van de ondernemers in Oldebroek als van ondernemers van buitenaf, diverse verenigingen en goede doelen.

Naast de vele kramen zijn er deze dag voor jong en oud allerlei leuke attracties. Dit jaar hebben we ‘s middags een muzikale bijdrage van de Zwolse band “Catch” Dit is een nieuwe coverband die sinds 2016 het levenslicht zag. Inmiddels hebben zij al een aantal optredens achter de rug waarvan 1 in poptempel Hedon in Zwolle. De band heeft als leadzanger Rick Tempelaar. Rick heeft in zijn jeugd 12 jaar in Oldebroek gewoond. ’s Avonds zal de muzikale bijdrage worden verzorgd door de evenementenband 103 db uit Zwolle.

CatchDeze band heeft zijn sporen ruimschoots verdiend op feesten en partijen maar ook op dweilorkest concoursen. Clown Zizo zal er alles aan doen om de kinderen te vermaken en Jeffrey Koerhuis uit Wezep zal diverse typetje vertegenwoordigen om een ieder te vermaken. Op gezellige terrassen kan genoten worden van een hapje en drankje en hier zal ook live muziek zijn. Ook zijn er naast allerlei versnaperingen en snacks, diverse streekproducten te vinden. Midzomerbraderie de Broekermarkt heeft een grote aantrekkingskracht op inwoners uit de wijde omgeving, niet alleen vanwege het grote aanbod aan kramen, maar ook vanwege de geweldige sfeer die er ieder jaar weer heerst.

De organisatie wil in ieder geval aan alle Oldebroekers vragen om de parkeerverboden op te volgen aan de omleidingsroute langs de Rustenburgsweg, Asch van Wijcklaan en Stouwdamsweg. Deze omleidingsroute is deze dag van vitaal belang om nog jaren te genieten van “de Broekermarkt” in deze vorm. Voor de bewoners langs de Zuiderzeestraatweg in de kern Oldebroek en de omleidingsroute nog een tip wat betreft de grijze containers. Deze worden woensdagmorgen voor 8:30 uur geleegd

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment