tlv 2374320 960 720OLDEBROEK - D.V. 10 t/m 19 april 2018 organiseert Piet Wastenecker bij voldoende deelname weer een prachtige, geheel verzorgde 10 daagse reis naar Israël. Tijdens deze reis kunt u de schoonheid in dit bijzondere land aanschouwen met als hoogtepunt, enkele dagen in de eeuwenoude stad Jerusalem.

Wilt u hier meer over weten? U wordt van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend de eerstvolgende informatie avond te bezoeken op D.V. vrijdagavond 21 juli 19.30 uur ten huize van: Fam. P Wastenecker, Klocklaan 9, 8096 BZ te Oldebroek. Tel 0525-63 17 79, email: p.wastenecker@kpnmail.nl.

Stelt u zich eens voor: lopen op de Olijfberg, naar de Klaagmuur. Een bezoek aan de Graftuin, naar Ein Gedi en de Berg der Zaligsprekingen. Daarnaast naar vele Bijbelse plaatsen. Kijken in het Tempelinstituut. Enz, enz. De viering van bar Mitswa meemaken bij de Klaagmuur.  Drijven in de Dode Zee. Een boottocht op het Meer van Tiberias maken. De Golan hoogte op. Samen 10 dagen genieten en zien hoe de Bijbel tot leven komt en ook vandaag nog spreekt.

 

PROGRAMMA:
Dinsdag, 10 april

U vliegt naar het internationale vliegveld van Tel Aviv, Ben Gurion airport, waar U wordt opgewacht door onze gids en vervolgens rijdt u naar Jeruzalem voor diner en overnachting.

Woensdag, 11 april

Wij beginnen de dag met het prachtige uitzicht over Jeruzalem vanaf de Olijfberg, hierna dalen we te voet af naar naar de plaats waar Jezus door de Romeinen werd gearresteerd, Getsemane.
Vervolgens bezoeken we de Stad van David en het bad van Siloam.
Diner en overnachting in Jeruzalem.

Donderdag, 12 april

Vandaag bezoeken we de Westelijke muur, waar op zeer kleurrijke wijze de Bar Mitswa van 13-jarige jongetjes wordt gevierd.
Hierna maken wij een wandeling door de Oude stad waarbij wij het bad van Bethesda en de kerk van St Anna en de boog van Ecce Homo zien. Hierna wandelen wij door de kleine marktstraatjes van de Oude Stad en komen uit bij de Heilige Grafkerk.
Nu gaan we naar de Joodse wijk binnen de oude stadsmuren, we wandelen door de straatjes en bezoeken het Tempelinstituut waar de attributen voor de nieuwe tempel worden vervaardigd.
Na een bezoek aan de Zionsberg en de zaal van het laatste avondmaal gaan we terug naar het hotel.
We eindigen de dag met een bezoek aan de Graftuin.
Diner en overnachting in hotel in Jeruzalem.

Vrijdag. 13 april

Wij rijden naar  het moderne westelijke deel van Jeruzalem.Wij zien de bronzen Menorah naast de Knesseth ,het Israëlische parlements gebouw. In het Israel museum bezichtigen wij de manquette van Jerusalem zoals de stad eruit zag tijdens de 2de tempel periode.We zullen ook meer leren over de beroemde Dode Zee rollen en er delen van zien. Hierna bezoeken we Yad Vashem, het monument en museum dat werd opgericht in herinnering aan de 6 miljoen Joden die tijdens de 2e wereldoorlog werden vermoord. .....In de middag gaan we naar de heel gezellige en authentieke markt van Machane Yehuda. Het feestelijk inhalen van de Shabbat willen wij U laten meemaken bij de Klaagmuur of in een van de synagogen van Jerusalem. Diner en Overnachting in Jeruzalem.

Zaterdag, 14 april

Wij verlaten Jeruzalem en dalen af naar de Dode zee, het laagste punt op aarde. We maken een stop bij het natuurpark Ein Gedi waar David zich verschool voor Saul en  waar wij een wandeling naar de waterval kunnen maken. Dan daarna naar Massada. We horen daar het indrukwekkende verhaal van Joden die aan het begin van onze jaartelling lang stand hield tegen de Romeinse legioenen. Daarna drijven op de Dode Zee een ervaring die je niet mag missen. Dan rijden wij door de Judea woestijn terug naar Jerusalem voor diner en overnachting

Zondag, 15 april

Een vrije dag in Jeruzalem  met lunch en diner in het hotel
Overnachting in Jerusalem  .

Maandag, 16 april

Wij verlaten Jeruzalem en rijden langs Jericho door de Jordaanvallei naar het noorden.
Wij bezoeken onderweg Ein Harod, de plaats waar Gideon zijn strijders uitzocht. Hierna door naar Nazareth waar we een bezoek afleggen aan Nazareth village, hier wordt getoond hoe men leefde in de tijd
Van Jezus. Via het dorp Kana rijden we nu naar Tiberias.
Diner en overnachting in Tiberias

Dinsdag, 17 april

Wij bezoeken een aantal van de Heilige plaatsen rond het meer van Galilea zoals de Berg der Zaligsprekingen ,Magdala. Tabcha, (de plaats van het wonder van brood en vissen) en natuurlijk Capernaum. Wij zullen ook een boottocht maken over het meer en sluiten de dag af met een
Bezoek aan de doopplaats bij de Jordaan.
Diner en overnachting in Tiberias.

Woensdag, 18 april

Wij rijden naar het noorden en bezoeken Ceasarea Philipi (Banyas) en hierna rijden we de Golan hoogvlakte op. We leren over de strategische waarde voor Israel van deze Golan, we kunnen de Hermonberg zien en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Bentalberg. We kijken uit over Syrie, vanhier uit is Paulus naar Damascus vertrokken, 60 km vanwaar wij ons bevinden.
Diner en overnachting in Tiberias

Donderdag, 19 april

Wij verlaten het meer van Galilea en Tiberias en rijden zuidwaarts . Onderweg bezoeken wij het Carmelgebergte waar Elia de Baalpriesters versloeg. Via Caesarea rijden wij naar het Ben Gurion vlliegveld voor uw terugvlucht.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment