Parkeerplaats

- Door Marco Kroese -

OLDEBROEK – Het raadsvoorstel gemeentelijke vrachtwagenparkeerplaats op locatie Jan Bakker Transport, bedrijvenpark H2O  stond woensdagavond 17 mei op de agenda van de Commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving van de gemeente Oldebroek. Omdat er nog veel vragen en open eindjes waren, op het voorstel van het college zijn er drie insprekers geweest die namens veel chauffeurs hun verhaal hebben gedaan tijdens de inspreekronde.

Van begin af aan was het wel duidelijk dat ook veel raadsleden vragen hadden. Vooral op het gebied van de communicatie naar de betrokken chauffeurs toe en wat voor afspraken er zijn gemaakt met de ondernemer die een mobiliteitscentrum gaat bouwen op H2O. Ook zal daar de vrachtwagenparkeerplaats voor de locale chauffeurs uit de gemeente Oldebroek moeten komen. De ondernemer zou daar een vergoeding van de gemeente voor krijgen om deze parkeerplaats te realiseren van 200.000 euro.

De chauffeurs zullen deze ondernemer een bedrag per jaar moeten betalen om daar te mogen parkeren.

Na een stevige ronde van vragen stellen kwamen er toch te weinig bevredigende antwoorden van de wethouder. Er is te weinig onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden. Kunnen de huidige chauffeurs het huidige terrein eventueel zelf kopen of pachten? Hoeveel chauffeurs gaan daadwerkelijk hun vrachtwagen er neer zetten als ze een bedrag moeten betalen? Of gaan ze op zoek naar andere mogelijkheden? Kan het schade aan de apparatuur brengen in de vrachtwagen als deze jaren onder hoogspanningsmasten staat? Wat gebeurt er bij een eventuele verkoop van de ondernemer van het parkeerterrein? Gemeente heeft dan geïnvesteerd maar is zijn geld kwijt. Wat is een marktconform bedrag wat de ondernemer kan vragen aan de chauffeurs?

Al met al dus nog te weinig onderzoek waardoor het voorstel van de raad weer unaniem werd teruggeven aan de wethouder.

Gerelateerd bericht: Vrachtwagenparkeerplaats Wezep

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment