OLDEBROEK - Maandagavond 8 september om 20.00 uur zal schaatssprinter Jan van der Stouwe te gast zijn in de Loco studio bij Sportief Zijn Zeker Weten op Loco FM. Met hem zal vooruitgeblikt worden op het komend schaatsseizoen. Jan zal ook het komend schaatsseizoen als sprinter actief zijn in diverse nationale en internationale wedstrijden. Hij is actie binnen de categorie Masters en heeft de afgelopen jaren dan ook diverse keren het podium gehaald. Zijn seizoen begint op 13 september met de eerste training De eerste test wedstrijd is op 27 september te Dronten. Luister terug via de Soundcloudlink

Foto vlnr Jan vd Stouwe Evert van t IJssel Roy Boeve

Daarna rijdt hij tot 31 december een aantal wedstrijden in Heerenveen en Dronten om klassement te zetten voor kwalificatie Nederlands Kampioenschap en het Wereld Kampioenschap.

De kalender met "grote"Masters wedstrijden ziet er als volgt uit:

6 en 7 december ; internationale vierkamp(500/1000/1500/3000) te Erfurt.
24 en 25 januari; sprint4kamp te Inzell.
6-8 februari 2015 ; WK Allround masters te Calgary.
Februari 2015 de NK Allround en afstanden.
22 en 23 maart ; WK Sprint Masters te Kolomna Rusland.
Ook zal Evert van 't IJssel met de actualiteiten van de Motorsport te horen zijn, de speaker uit Wezep heeft drukke weken met de streetrun en streetrace in Oldebroek achter de rug. Maar zal dit seizoen bij Sportief Zijn Zeker Weten op de maandagavond ons op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de motorsport.
Tevens zal Roy Boeve te horen zijn, de coach van het marathonschaatsteam van Werven. Hij zal komend seizoen diverse malen zijn ervaringen met de Loco FM luisteraars delen.
Roy Boeve maakte voor het vijfde achtereenvolgende seizoenen als sporter deel uit van het A-peloton. In die vijf jaar reed hij ook voor vijf verschillende ploegen: De Hypotheker, Beelen Sloopwerken, Safan, BAM en Habovo/Bwaste.Zijn grootste successen behaalde Roy Boeve in het pak van Hypotheker. In februari 2007 won hij twee cupwedstrijden op rij. Daar kwam het jaar daarop namens Safan nog een zege bij in de Super Prestige op Flevonice. Boeve werd die winter ook de nummer drie van het Nederlands kampioenschap op natuurijs, waarin hij op de Oostvaardersplassen alleen Sjoerd Huisman en Arjan Stroetinga moest laten voorgaan. Daarnaast behaalde Boeve nog eens acht podiumplaatsen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment