ELBURG - Irun2BFit is een fitte leefstijl en dat gaan de leerlingen op het Lambert Franckens in Elburg merken! De komende 9 weken gaan alle 2e klassen van het Nuborgh College Lambert Franckens werken aan een fitte lijfstijl. Dit past binnen het thema 'de Gezonde School', waar de school al heel ver mee is, maar waar de komende jaren steeds meer aandacht aan gegeven zal worden. Er wordt gewerkt aan een fitte leefstijl met het programma IRun2BFit. Het Lambert Franckens is 1 van de 26 scholen in Nederland dit jaar, die aan dit programma meedoen, met een totaal van 5500 leerlingen!

Irun2BFit is een idee van Gerard Nijboer, de vroegere Europees kampioen op de marathon en hij won in 1980 een zilveren medaille op de Olympische spelen. Nu wil hij mensen helpen hun fitheid te verbeteren door te bewegen.

Fitheid is meer dan gezondheid. Gezondheid betekent dat je niet ziek bent. Fitheid is veel meer: dat je lekker in je vel zit, dat je goed eet en slaapt en dat je lichaam meer aankan. En de enige die daarvoor kan zorgen ben je zelf. Daarom biedt Irun2BFit een vakoverschrijdend programma dat de leerling veel leert over de eigen leefstijl. Elke week is er een speciaal thema dat te maken heeft met leefstijl en beweging. Binnen de biologie lessen wordt besproken hoe alles functioneert in het hele lichaam: van binnen (hart, longen, voeding) naar buiten (voeten, huid, zintuigen, omgeving), bij wiskunde verwerken de leerlingen meetgegevens van hun eigen hartslag en zullen zo een toegenomen fitheid kunnen meten, de mentor les besteed aandacht aan de leefstijl, motivatie, groepsinvloed en vooral dat je jezelf mag zijn. Hiervoor is het programma leefstijl geïntegreerd in het programma van Irun2BFit. Bij LO wordt door middel van een speciale looptraining toegewerkt naar het lopen van een groot loopevenement op 8 november 2014. Dit loopevenement zal de Zandenplasloop in Nunspeet zijn. Elke leerling is dan inmiddels zo getraind dat ze deze loop van 5 km vol trots zal kunnen lopen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment