Overhandiging koffie 2017

OLDEBROEK - Inwoners van de gemeente Elburg, Oldebroek en Nunspeet hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van de Lionsclubs Elburg Oldebroek en Nunspeet om Douwe Egberts spaarpunten in te leveren. De gezamenlijke actie van de Lionsclub Elburg Oldebroek en de Lionsclub Nunspeet heeft maar liefst 975 pakken koffie opgeleverd ten behoeve van de Voedselbank Elburg Oldebroek.

Een groot aantal Nederlandse Lionsclubs heeft deelgenomen aan een landelijke actie. Consumenten werden aangespoord om hun keukenlaatjes en spaarbusjes te legen en om spaarpunten te doneren. Met de spaarpunten hebben de Lionsclubs pakken koffie ‘gekocht’, die in deze regio zijn geschonken aan de cliënten van de Voedselbank Elburg-Oldebroek. De cliënten van voedselbanken krijgen niet vaak koffie aangeboden, omdat het product niet of nauwelijks bederfelijk is.De koffie van de gezamenlijke Lionsclubs Elburg-Oldebroek en Nunspeet wordt verspreid onder zo’n 110 gezinnen in Elburg en Oldebroek.

Daarnaast heeft Lionsclub Nunspeet tegelijkertijd ook nog een hoeveelheid oud  en vreemd geld binnengehaald. Door mee te doen aan deze landelijke inzameling is bijgedragen aan het project Fight voor Sight. Met dit project is het mogelijk om zogenaamde staarblinden in derdewereldlanden weer te laten zien.

De gezamenlijke Lionsclubs bedanken alle consumenten die een bijdrage hebben geleverd aan het succes van de actie. Die dank geldt ook voor een groot aantal winkeliers in de gemeenten Nunspeet, Oldebroek en Elburg die belangeloos heeft meegewerkt. De inzamelactie wordt komend jaar zeker herhaald.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment