politiek actief

OLDEBROEK - Op dinsdag 23 mei 2017 start de cursus Politiek Actief. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe de lokale politiek werkt. De cursus is gratis en wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek.

Naast theoretische kennis leren de deelnemers over vaardigheden als debatteren en lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Hierbij hoort ook het bijwonen van een raadsvergadering in de eigen gemeente. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Voor wie
De cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de lokale politiek en nog niet politiek actief is. Iemand die er wel eens over nadenkt om politiek actief te worden of op een andere manier mee te doen, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn of zich eerst eens oriënteren kan zich aanmelden! Gemiddeld kunnen per gemeente zes personen meedoen.

Programma
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, met elk een ander thema. Daarnaast bezoeken de deelnemers ter afsluiting een raadsvergadering in hun eigen gemeente. Het is de bedoeling dat alle bijeenkomsten bijgewoond worden.

– dinsdagavond 23 mei 2017, Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
locatie: gemeentehuis Oldebroek

– dinsdagavond 30 mei 2017, De gemeente
locatie: gemeentehuis Nunspeet

– dinsdagavond 6 juni 2017, Lobbyen bij de gemeente
locatie: gemeentehuis Hattem

– dinsdagavond 13 juni 2017, De gemeenteraad
locatie: gemeentehuis Elburg

– dinsdagavond 20 juni 2017, Debatteren
locatie: gemeentehuis Heerde

Voor de deelnemers uit de gemeente Oldebroek vindt de raadsvergadering plaats op donderdag 6 juli 2017, aanvang 19.30 uur.