school

OLDEBROEK - School is niet altijd even makkelijk. Soms gaat het wat minder goed. Om wat voor reden dan ook. Wat het probleem ook is, probeer erover te praten met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld met vrienden, je ouders, familieleden, je mentor of een docent. Misschien hebben zij tips die je kunnen helpen. Je staat er dan niet meer alleen voor. Je kunt ook anoniem praten of chatten met bijvoorbeeld iemand van de Kindertelefoon: 0800-0432.

Ga naar de vertrouwenspersoon

Je kunt ook terecht bij de vertrouwenspersoon op school. De vertrouwenspersoon staat aan jouw kant en helpt je bij het oplossen van het probleem. Wat je met hem of haar bespreekt, is vertrouwelijk.

Praten met je huisarts

Je kunt ook over je problemen praten met je huisarts. Hij kan je doorverwijzen naar iemand die gespecialiseerd is in het helpen van jongeren. Je huisarts en de specialist hebben zwijgplicht. Dat betekent dat ze niets mogen doorvertellen aan bijvoorbeeld je ouders en je school.

Klachten over school

Ook als je een klacht hebt over de school of over een docent, kun je terecht bij de vertrouwenspersoon. En je kunt terecht bij het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS): 020-5244060. Bijvoorbeeld als je:

het niet eens bent met je docent over een cijfer;een klacht hebt over de manier waarop een docent lesgeeft;een klacht hebt over de manier waarop de leraar jou of andere leerlingen behandelt.

Kijk ook eens bij:

Problemen met leren

Ruzie met de docent

Pesten op school

Ik zit niet lekker in mijn vel

LandelijkAktieKomiteeScholieren.nl

Deze en nog veel meer tips staan op www.infovoorjou.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment