Oscar het orgelpijpje

ELBURG - In de week van 27 februari staat het Orgelmuseum speciaal open voor kinderen! Op woensdag 1 maart wordt voor de tweede maal een Opa- en Omadag georganiseerd. Op zaterdag 4 maart kunnen kinderen tekenles krijgen van kunstenaar Henk Terwal, die op dit moment in het museum exposeert.

De eerste Opa- en Omadag afgelopen herfstvakantie was een groot succes; daarom wordt deze formule in de Voorjaarsvakantie herhaald, op woensdag 1 maart. Alle opa’s en oma’s die op die dag met hun kleinkinderen langskomen mogen met 50% korting op de toegangsprijs naar binnnen. (€3 in plaats van €6, kinderen tot 12 jaar gratis). In het museum is de hele middag een organist aanwezig die speciaal voor en met de kinderen muziek zal maken. Onder het motto ‘Kun je nog zingen, zing dan mee!’ kunnen opa’s en oma’s en kleinkinderen heerlijk meezingen met klassiekers die voorbij komen als ‘Schuitje varen, theetje drinken’ en ‘Zeg ken jij de mosselman’. Vanaf 13.30 uur tot einde middag zal de organist aanwezig zijn.

Op zaterdag 4 maart geeft kunstenaar Henk Terwal tekenles aan kinderen van alle leeftijden. Terwal exposeert op dit moment met een tentoonstelling in het museum. Hij kan iets vertellen over hoe hij werkt en de kinderen mogen hem natuurlijk álles vragen wat ze maar willen, en daarna lekker zelf aan de slag! Op deze dag mogen vaders en moeders, maar ook opa’s en oma’s die de kinderen begeleiden, met 50% korting naar binnen. Henk Terwal zal vanaf 13.30 uur tot einde middag aanwezig zijn.

Verder kunnen kinderen op alle dagen in de vakantie de vaste speurtocht maken en voor het eerst kennismaken met Oscar het Orgelpijpje, een nieuw animatiefiguurtje dat tot leven komt in een filmpje dat speciaal voor kinderen is ontworpen.

Adres: Nationaal Orgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5, Elburg. Openingstijden museum: di. t/m za. van 11-5 uur.