kampioen Oldebroek

OLDEBROEK - De Voorleeswedstrijd in Oldebroek is gewonnen door Naomi Smelt van De Rank. Bibliotheek Noord-Veluwe organiseerde deze lokale ronde van de Voorleeswedstrijd donderdagavond in de Zwikmeule in Oldebroek. Elf schoolkampioenen namen deel aan de Voorleeswedstrijd. Er was veel publiek. Er waren zelfs spandoeken om de schoolkampioenen aan te moedigen. De schoolkampioenen waren alle elf echte voorlezers, het boek en het verhaal stonden centraal. Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen van groep 7 en 8 voor uit een door henzelf gekozen boek. Er waren veel spannende boeken en een paar boeken met humor. Het publiek heeft genoten en luisterde ademloos.

Winnares Naomi las voor uit Het geheim van de verdwenen kinderen van Frank van Pamelen. Volgens de jury heeft Naomi gewonnen omdat ze een goede voorlezer is die het publiek echt liet luisteren, ze heeft een fijne stem en las een leuk verhaal voor.

Naomi gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar zij Oldebroek zal vertegenwoordigen.

De andere schoolkampioenen die deelnamen aan de voorleeswedstrijd in Oldebroek waren Caren Kroes van de Schaapskooi, Annemieke van Haarlem van Eben Haëzer, Lucretia Pfaff van de Timotheusschool, Annemieke Zijlstra van De Meidoorn, Silke Spronk van de Looschool, Lotte Brouwer van De Bron, Kirsten van Wijhe van De Wegwijzer, Mariël Pannekoek van De Regenboog, Amy Wunderink van De Wereldweide en Mirjam Kragt van de Nassauschool

De jury bestond uit mevrouw Zoombelt, voorzitter werkgroep Laaggeletterdheid, mevrouw Sloof, coördinator VoorleesExpress en mevrouw Junte, van de Bibliotheek Noord-Veluwe.