OOSTERWOLDE - Na een druk bezocht en succesvol experiment van kunst en muziek vorig jaar in de Heerdt komt er ook in 2014 een Cultureel Nazomeren Oosterwolde festival op 4 oktober. De organisatie, een samenwerking tussen Stichting Dorpsbelang Oosterwolde, dorpshuis de Heerdt en vrijwilligers, is razend enthousiast over de tweede editie van dit evenement.

De opzet zal dezelfde zijn als vorig jaar met een aantal aanvullingen. Zo zal o.a. dit jaar ook de gymzaal gebruikt worden als vooral expositie en workshopruimte. Mede dankzij een aantal sponsors uit Oosterwolde heeft de organisatie de zaak financieel rond kunnen krijgen.

Dus 4 oktober zal van 10.00 tot 18.00 uur de Heerdt bol staan van muziek en kunst, vooral gemaakt door inwoners uit Oosterwolde en de directe omgeving.

Het muziekgedeelte zal in een non-stop programma een breed palet van muziekstijlen laten horen. Er zijn optredens van de Chr. Muziekvereniging David, klassieke muziek van Corien Kok op Cello, het enthousiaste koor Vocal Match, swingende muziek van de bigband Nuborgh, een line dance demonstratie, prachtige ingetogen muziek van The Bridge en als uitsmijter blues van The Old Pants. Zie voor tijden en volgorde de website www.nazomeroosterwolde-nl.webnode.nl

Het kunstdeel bestaat uit diverse workshops schilderen, bloemsierkunst, sieraden en muziek, dit alles onder leiding van professionele workshopleiders.

Iedereen kan gratis deelnemen aan deze workshops en zo zijn of haar talenten ontdekken. Ook is er een Smink afdeling voor de kinderen. Daarnaast is er een expositie van schilderijen, aquarellen, sieraden en bloemsierkunst gemaakt door vooral inwoners van Oosterwolde zijn ingericht. Een aantal bewoners van Het Adelaarsnest zullen hun werk laten zien. Verder zal er een kunstwerk getoond worden wat is gemaakt door leerlingen van de plaatselijke basisschool de Wegwijzer met als thema Dierendag. Een mooie gelegenheid voor alle Oosterwoldenaren om kennis te maken met kunst gemaakt door plaatsgenoten.

Een aantrekkelijk en bijzonder programma met voor een ieder wat wils. Je kunt er zelfs een mooie dag uit van maken omdat op dezelfde dag er op het Noordeinde in het Noorderhuukien ook een kunstmanifestatie wordt georganiseerd.

De organisatie en alle deelnemers hopen dan ook dat er, net als vorig jaar, een grote belangstelling vanuit het dorp en de wijde omgeving zal zijn.

Voor alle verdere informatie zie www.nazomeroosterwolde-nl.webnode.nl of op facebook.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment